'En fazla fidan dikme rekoru' belgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim…

'En fazla fidan dikme rekoru' belgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim…

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çorum'da 11 Kasım'da 303 bin 150 fidan dik

إسرائيل تغتال القيادي البارز بسرايا القدس بهاء أبو العطا
Over 13,000 kg cannabis seized in Istanbul in Jan-Sept
Suriye paylaşımını silen Trump'tan yeni mesaj: 'Askerlerimizi eve…

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çorum’da 11 Kasım’da 303 bin 150 fidan dikilerek kırılan “1 saatte en fazla fidan dikme” rekoru Guinness yetkililerince tescillendi. Aynı gün 81 ilde 2023 noktada, yaklaşık 1 milyon kişi, 11 milyon fidanı 3 saatte toprakla buluşturdu. Rekorun tescil belgesi de Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerince geçen günlerde Bakan Pakdemirli’ye takdim edildi.

  • Pakdemirli, “Geleceğe Nefes” seferberliğinin ilk dünya rekoru niteliğindeki tescil belgesini, etkinliğin başından sonuna destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti.

OYNAT 02:01

11 milyon fidan toprakla buluştu

Türkiye’nin 81 ilinde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Albümle ikinci rekor hedefi

Seferberlikle Türkiye için hedeflenen diğer rekorun da “Dünyanın en büyük online fidan diken insan fotoğrafı albümü” olması planlanıyor.

Bu rekor için, 11 Kasım’da fidan dikenlerin, söz konusu 3 saat içinde ve sonrasında fidan dikerken çekilen fotoğraflarını www.gelecegenefesalbum.com sitesine girerek yüklemesi gerekiyor. Fotoğrafların Guinness tarafından onaylanabilmesi için gerekli teknik koşullar internet sitesinden katılımcılarla paylaşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye

OYNAT 00:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğinin başlatıldığı Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı çizmektir’ dedi.