Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir açıkladı: 2023 savunma sanayi…

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir açıkladı: 2023 savunma sanayi…

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın düzenlediği 'Savunma ve Havacılık San

Families in SE Turkey protesting PKK seek global support
Erdoğan says terrorists still in planned safe zone in N. Syria
أطفال غزة ونساؤها.. فاتورة دمٍ مُستحقة في كل تصعيد إسرائيلي

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’ Antalya’nın Serik ilçesine bağlı turizm bölgesi Belek’teki bir otelde başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, dünyada savunma harcamasının yıllık 1,8 trilyon dolar olduğunu söyledi. İhracatta ligler olduğunu belirten Prof. Dr. Demir, Türkiye’nin 3’üncü ligde yer aldığını söyledi. Türkiye’nin savunma sanayi ithalatında ülkeler arasında 13’üncü sırada yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Demir, dünyada ithalatta Suudi Arabistan, Hindistan ve Mısır’ın ilk sıralarda bulunduğunu aktardı.

İhracat hedefi 2023’te 10,2 milyar dolar

  • Prof.Dr. Demir, “Türkiye’nin tedarikçileri arasında ABD, İspanya ve İtalya ilk sıralarda yer alıyor. İhracat ve ithalat makası giderek daralıyor. Türkiye’nin savunma ürünleri ihracatında 2018 yılında ABD, Almanya ve Umman öncü ülkeler oldu. ABD ve Almanya’ya ihracat her yıl artıyor. İhracatta ilk 10 ürün arasında uçak ve helikopter parçaları ilk sırada yer alıyor. Savunma ve havacılık sanayinde ihracat hedefi 2023’te 10,2 milyar dolar” dedi.

EKONOMİ

ASELSAN’dan müthiş bir teslimat daha: Ülkeler sıraya girdi

“Reklamını iyi yapmamız gerekiyor”

Potansiyel pazar olarak görülen ülkelerde teknoloji transferi ve yerel üretim konularının tartışılması gerektiğine vurgu yapan Demir, ihracatta önde gördükleri ülkelerin yaklaşımlarını tecrübe ettiklerini aktardı. Prof. Dr. İsmail Demir, “Veriyor gibi yaparken, vermiş gibi yaparken neler verilip nelerin verilmediği gibi bir dizi oyunu biliyoruz. Bizler diğer ülkeler ile ilişki içinde iken daha önce bize yapılan muamelenin neler olacağını gösterirken bizim anlayışımızın değişik olduğunu çok açık izah etmemiz gerekiyor. Sahada gösterdiğimizin de reklamını iyi yapabilmeyiz” diye konuştu.

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor

FOTOĞRAF 10

Title

Türkiye’nin katmanlı hava ve füze savunma yeteneğinin yurt içi imkanların azami seviyede kullanılarak geliştirilmesine yönelik çabalar tüm hızıyla sürüyor.

Title

Hisar alçak ve orta irtifa hava savunma füzelerinin atış testleri başarıyla gerçekleştirildi.

Title

Hisar’ın menzilinin artırılması ve yerli hava-hava füzelerinin Hisar kapsamında geliştirilen yer sistemlerinden kullanılabilmesi hedefleniyor.

Title

Test atışları yapılan alçak irtifa (Hisar-A15 kilometre) ve orta irtifa (Hisar-O25 kilometre) hava savunma füzeleri; askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacıyla sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı geliştirildi.

Title

Hisar-A’nın 2020, Hisar-O’nun 2021 yılında hizmete alınması bekleniyor.

Title

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor

Title

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor

Title

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor

Title

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor

Title

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor

Türkiye hava savunmasında da güçleniyor

Türkiye’nin katmanlı hava ve füze savunma yeteneğinin yurt içi imkanların azami seviyede kullanılarak geliştirilmesine yönelik çabalar tüm hızıyla sürüyor. Hisar alçak ve orta irtifa hava savunma füzelerinin atış testleri başarıyla gerçekleştirildi.


“Her alanda değil, bazı alanlarda en iyi olmak”

  • Sadece alım-satım için kimsenin masaya oturmadığını dile getiren Prof. Dr. İsmail Demir, bunun yanı sıra anlaşmanın ülkenin ekonomisine, teknolojisine katkı beklentisi olduğunu ifade etti. Özellikle belirli alanlarda Türkiye’nin öne çıkıp dünyada en iyiler arasında olduğunu göstermesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Demir, teknoloji ve AR-GE yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini anlattı. Prof. Dr. Demir, “Bir iki alanda en iyiler arasında yer almak, diğer alanlardaki algıyı da değiştirecektir. Belirli konular üzerinde durup en iyi olmanın yolunu bulmamız gerekiyor” dedi.

Büyümede savunma sanayi ilk sırada

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral da rekabetçi, yüzde 100 yerli ve milli savunma sanayi için çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin savunma sanayide son bir yılda yüzde 37,5 oranında büyüdüğünü dile getiren Aral, “Türkiye, sektörel bazda ihracat verileri göz önüne alındığında büyümede ilk sırada savunma ve havacılık sanayi yer alıyor. Türkiye’nin ihraç ürünleri 2018 bir kilogram 1,32 dolar iken savunma sanayide bu rakam 46,59 dolara çıkıyor” diye konuştu.

Konferans, yarın sona erecek.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: MPT-76 sayısı 52 bini geçti

OYNAT 00:55

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: MPT-76 sayısı 52 bini geçti

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Güvenlik güçlerine yerli ve milli teslim edilen MPT-76 silah sayısının 52 bini geçtiğini bildirdi.