TÜSİAD'ın konferansında çeviri krizi: Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff kürsüden indi

TÜSİAD'ın konferansında çeviri krizi: Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff kürsüden indi

TÜSİAD'ın İstanbul'da düzenlediği "Çin'i Anlamak Çin ile İş Yapmak" başlıklı konf

Vakıfbank'ın yüzde 58'lik hissesi devredildi
بعد تطهير الإرهاب في تل أبيض ورأس العين…الجيش التركي يواصل إزالة…
Agricultural waste project to generate biomass energy, reduce carbon…

TÜSİAD’ın İstanbul’da düzenlediği “Çin’i Anlamak Çin ile İş Yapmak” başlıklı konferansa Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff da katıldı.

DHA

Christian Wulff

ÇEVİRİ KRİZİ

Wulff konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Almanca konuşmasına başlayan Christian Wulff’un yanına kısa süre sonra görevli kadın geldi. Görevli kadın, Wulff’a Almanca çeviri imkanı olmadığını belirterek İngilizce konuşmasını istedi.

DHA

Christian Wulff

KÜRSÜDEN İNDİ

  • Wulff, “Umuyorum ki gelecek yıl Almanya-Türkçe çevirmen ile konuşma yapabilirim” dedi. “Benim bu konuşmayı İngilizce yapmam mümkün değil” diyen Christian Wulff, “Burada Almanca-Türkçe ve Türkçe-İngilizce çeviri hizmeti yapılacaktı. Ben de şimdi bir sonraki tartışmaya bensiz devam etmenizi teklif ediyorum” diyerek kürsüden indi.