Beşiktaş Gücüne Güç Katmaya Geldik

Beşiktaş Gücüne Güç Katmaya Geldik

Beşiktaş Sevdalı yüreklerde beyaz sürgünler, Halayla türkülerle sevdi bu kalpler, Yıldızlar tutuştu siyah beyazla, Marşlarımız ağlasın kartal aşkıyla

Kadınlar, Yemen iç savaşı ile mücadele eden Houthi isyancıları tarafından kafelerden gizlice hapse atılıp işkence edildiler
Bashir meydan okuduğu için Sudan protestoları yükseliyor
Tam Olarak Türk Lokumu Değil

Beşiktaş

Sevdalı yüreklerde beyaz sürgünler,
Halayla türkülerle sevdi bu kalpler,
Yıldızlar tutuştu siyah beyazla,
Marşlarımız ağlasın kartal aşkıyla,
Beşiktaş seninle ölmeye geldik !
Beşiktaş !

Gücüne güç katmaya geldik,
Formanda ter olmaya geldik,
Beşiktaş seninle ölmeye geldik !
Beşiktaş !

Barbaros Meydanı’nda dün gibi sevdan,
Derin bir nefes çektik Abbasağa’dan,
Bir umudum sensin anlıyor musun?
Hayat yaşanmıyor ki senle olmadan,
Beşiktaş seninle ölmeye geldik !
Beşiktaş !

Gücüne güç katmaya geldik,
Formanda ter olmaya geldik,
Beşiktaş seninle ölmeye geldik !
Beşiktaş !

Beşiktaş hayatım
Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul’da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey’in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye’de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman’dır.

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olanb 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

Fotbul

Türkiye’de kurulan kulüplerin hemen hepsi spor kulübü olarak kurulmuşken Beşiktaş ise bir jimnastik kulübü olarak faaliyetlerine başlamıştır. Beşiktaş’ta futbol o dönemlerde bu spor dalına kötü gözle bakılması sebebiyle önemsenmemiştir.

Beşiktaşlı sporcuların, Valideçeşme’den Taşkışla’daki bir yangının alevlerini fark edip o bölgeye gitmeleri sonucunda Beşiktaş futbolla tanışmış oldu. Yangının olduğu yerde futbol oynayan İngiliz gençlerini görüp seyretmeye başlayan sporculardan Katip Tevfik, önlerine düşen futbol topunu kaçırmıştır.

Beşiktaşlı sporcular İngilizlerden kaçırdıkları bu topu Valideçeşme’de Refik Osman’ın evinin bahçesine saklamışlardır. Bu top, Beşiktaş kulübünün ilk futbol topu olmuştur.[3] Ancak bu olay tam anlamıyla Beşiktaş’ta futbolun başlamasına vesile olmamıştır. Beşiktaş’ta ilk futbol faaliyetleri, İkinci Meşrutiyet’in ilanından kısa bir süre sonra, 1911 yılının Ağustos ayında başlamıştır.

O yıllarda kulüp bünyesindeki atlet ve jimnastikçilerin futbola olan ilgileri artmış ve aralarında futbol maçları yapmaya başlamışlardır. Beşiktaş’ın yakınlarında Valideçeşme ve Basiret adında iki farklı futbol takımı kurulmuştur. Valideçeşme takımının kurucusu ve başkanı olan Ahmet Şerafettin Bey, Beşiktaş semtinde kurulan bu farklı takımların tek bir çatı altında birleşmesini istemekteydi.

Bu sebeple, 1911 yılının Ağustos ayında kurduğu Valideçeşme kulübündeki futbolcularıyla birlikte Beşiktaş kulübüne katılmıştır. Daha sonra, Ahmet Şerafettin Bey’in girişimleriyle Basiret takımı da Beşiktaş’a dâhil olmuş ve böylece Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün futbol şubesi resmî olarak faaliyete başlamıştır.

Beşiktaş’ın ilk futbol takımı, Resul, Rıdvan, Behzat, Dr. Sabri, Kâzım, Sadi, Dr. Mehmet, Asım, Şeref, Dr. Ali ve Fahri’den oluşmuştur. Bu ilk takımın malzemeleri ise İpekçi İhsan adında bir sporsever tarafından karşılanmıştır.

Beşiktaş’ta yeni kurulan futbol dalı çok sevilmiş ve ikinci, üçüncü takımlar kurulmuştur. Ancak bu yeni dalın kulüpteki diğer dalların önüne geçmesi sebebiyle, kulüpte huzursuzluk çıkmıştır. Ahmet Şerafettin Bey bu huzursuzluk sebebiyle Beşiktaş’tan ayrılarak kendisiyle beraber gelen bazı futbolcularla birlikte Sebat Kulübü isminde yeni bir takım kurmuştur.

Bir süre sonra eski Beşiktaşlıların kurduğu bu kulüp, Beşiktaş ile karşılaşmış ve 3-2 galip gelmiştir. Bu maçın ardından Beşiktaşlı yöneticiler Ahmet Şerafettin Bey’i tekrar Beşiktaş’a dönmeye ikna etmişlerdir.

Beşiktaş’ın futbol faaliyetlerine başlamasından kısa bir süre sonra Balkan Savaşı ve ardından I. Dünya Savaşı’nın başlaması nedeniyle kulüp bünyesindeki sporcular orduya katılmışlardır. İlk önce Ahmet Şerafettin Bey yedek subay olarak Romanya’ya gitmiştir. Savaş döneminde Beşiktaş kadrosundan 8 oyuncu hayatını kaybetmiştir.

Bu dönemde kulüpteki spor faaliyetleri durma noktasına gelmiştir. I. Dünya Savaşı’nın bitmesinin ardından, savaşta sağ kalan sporcular tekrar kulübe dönerek spor faaliyetlerine devam etmişlerdir.

Ancak o dönem de İstanbul, yabancı kuvvetlerin hakimiyeti altında olduğundan birçok olumsuzluklar mevcuttu. Kulüp bir dönem Köyiçi’ndeki bir Rum kilisesinin karşısındaki binaya taşınmıştır.

1918 yılındaki Mondros Mütarekesi ile birlikte kulüp bir grup azınlık tarafından yağmalanmıştır. O güne kadar kazanılan birçok madalya ve şilt bu yağmalama sonucu kaybolmuştur. Mütakere ile birlikte Romanya’daki görevinden dönen Ahmet Şerafettin Bey, durma noktasına gelen futbol faaliyetlerini tekrar güçlendirmeye başlamıştır.

Beşiktaş – LASK Linz maçı
Beşiktaş ile LASK Linz arasındaki UEFA Avrupa Ligi ön eleme ilk maçı, Spor Smart’tan yayınlanacak. Spor Smart, D-Smart platformunda 77. Kanaldan izlenebilmektedir.

Spor Ekranı mobil uygulamasıyla hangi maç hangi kanalda bilgisini herkesten önce edinebilirsiniz. iOS için buraya, Android için buraya tıklayın.

Beşiktaş-LASK Linz maçı saat kaçta, hangi gün?

Beşiktaş-LASK Linz, UEFA Avrupa Ligi ön eleme ilk maçı, 09 Ağustos Perşembe günü 21:00’de oynanacak.

Takımların Tarihlerindeki İlk Randevusu
Beşiktaş ve LASK Linz takımları, tarihleri boyunca hiç karşı karşıya gelmediler. 09 Ağustos’ta oynanacak maçla birlikte ekipler, tarihlerinde ilk kez mücadele edecekler.

LASK Linz’in Deplasman Taraftarı
Lillestrom ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı öncesinde LASK Linz taraftarları, Norveç’te olay çıkardı. Lillestrom taraftarına saldıran Avusturyalı taraftarlara polis müdahale etti. İstanbul’da 9 Ağustos’ta oynanacak olan müsabakaya Avusturyalı taraftarların gelip gelmeyeceği merak konusu.

Beşiktaş-LASK Linz Maç Analizi
LASK Linz, Norveç ekibi Lillestrom’un kötü performansını çok iyi değerlendirerek, genel toplamda 6-1’lik neticeyle Beşiktaş’a rakip oldu. Avusturya ekibi, Lillestrom karşısında adeta fırtına gibi esti.

Lillestrom eşleşmesinde Thomas Goiginger, LASK Linz adına iki maçta toplam 3 gole imza attı. Harika bir performans sergileyen Goiginger, Beşiktaş’ın dikkat etmesi ve önlem alması gereken oyuncuların başında geliyor.

Avrupa Ligi’nde iyi bir performans sergileyen LASK Linz, ikinci haftası tamamlanan Avusturya Bundesliga’da sadece 1 puan toplayabildi. Oliver Glasner’in öğrencileri, Salzburg ve St.Polten karşısında iyi bir sınav veremedi.

Vodafone Park’ta seyircisinin de desteğini arkasına alacak olan Beşiktaş, LASK’ın defans hattını muazzam bir baskı altına alacak. LASK defansının dayanma gücü, maçın skoruna doğrudan etki edecek.

Beşiktaş cephesinde Cyle Larin, Torshavn ile oynana son maçta hat-trick yaparak, LASK maçında 11’deki yerini garantilemiş görünüyor. Zira Şenol Güneş’in Torshavn maçı sonrası yaptığı beyanat, bu tezi doğruluyor.

Maçın tamamında Beşiktaş’ın oyunun hakimi olması ve en az iki farkla galip gelecek bir skor elde etmesi sürpriz olmayacak.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0