15 Temmuz darbesi neden oldu? Darbenin destekçileri var mı?

15 Temmuz darbesi neden oldu? Darbenin destekçileri var mı?

15 Temmuz darbesi nin girişiminin üçüncü yıl dönümü bu pazartesi dolacak.Bu önemli günün yaklaşmasının ardından vatandaşlar, 15 Temmuz'da neler oldu d

Communal India: Past, Present and Future
Bakan Albayrak: Enflasyon da düşüş trendi sürüyor
Türkiye’deki yatırım risklerini tartışan Riyad ‘da bir forum

15 Temmuz darbesi nin girişiminin üçüncü yıl dönümü bu pazartesi dolacak.Bu önemli günün yaklaşmasının ardından vatandaşlar, 15 Temmuz’da neler oldu diye aranmaya başladı. Peki 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz’da neler yaşandı? Darbenin destekçileri var mı?

15 Temmuz darbesi nde  NE OLDU?

22.00: Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu ve bir helikopterden dışarıda bulunanların üzerine ateş açıldı. Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve TRT Genel Müdürlüğü bir grup askerce ele geçirildi. Aynı saatlerde İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri bir grup asker tarafından geçişe kapatıldı.

22.10: Olağanüstü durum üzerine Başbakanlık müsteşarı başkanlığında Çankaya Köşkü’nde koordinasyon merkezi kuruldu. İlk olarak meydanların halk tarafından hakimiyet altına alınması kararlaştırıldı.

15 Temmuz darbesi neden oldu

Turist sayısı gerilemeye devam ediyor

2014’ten itibaren ekonomide bozulan alanlardan en önemli  unsur  turizmdi . Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısında düşüş sürüyor. Ekim ayında yabancı ziyaretçi sayısı üçtte birden fazla azalırken, yılın ilk 3 ayında düşüş yüzde 30’ların üzerine çıktı. Turizm uzmanları , bu olaylarına göre daha fazla gerileme olacağını düşündüklerini söyledi.

Neden Turist sayısı gerilemeye devam ediyor ?

İşsizlik oranı yüzde 14,7

türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı yüzde 14,7 seviyesinde gerçekleşti

yıllık enflasyon yüzde 18.71

Enflasyon, mayıs ayında yüzde 0.95 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 19.50’den yüzde 18.71’e geriledi. Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE), Mayıs’ta aylık yüzde 1.30 artış göstermesi, yıllık enflasyonun ise Nisan’daki yüzde 19.50’den yüzde 19.10’a gerilemesi bekleniyordu.

15 Temmuz darbesi nin destekçileri var mı?

Erdoğan’ın yönetiminin birçok muhalifi var . İstanbul büyük şehir belediyesi  seçimlerinde CHP adayı Ekram İmamoğlu’nun Erdoğan’ın adayını olan bin ali yıldırım’ı yendi . bu secim Erdoğan destekçileri azaltığını ortaya çıkar .

kaynak : cnnturk

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0