Avrupa’nın güncellenmiş göç politikalarına ihtiyacı var: Bakan

Avrupa’nın güncellenmiş göç politikalarına ihtiyacı var: Bakan

Türkiye’nin 20 Şubat’taki içişleri bakanı, Avrupa’nın mevcut göç politikalarını eleştirerek güncellemeleri gerektiğini söyledi. “Avrupa’nın siyaset

Fransız hükümeti konuşmak yerine protestocularla mücadele etmek için milyonlarca Euro harcıyor !
Şırnak’taki terör operasyonunda 1 asker şehit oldu
Önce ve sonra hava fotoğrafları gösterisi ölümcül Alabama kasırgalarının imhası

Türkiye’nin 20 Şubat’taki içişleri bakanı, Avrupa’nın mevcut göç politikalarını eleştirerek güncellemeleri gerektiğini söyledi.

“Avrupa’nın siyaseti göçten etkileniyor… Göç politikalarının güncellenmesi gerekiyor” dedi.

Artan ırkçılığın ve ayrımcılığın Avrupa hükümetlerinin “iyi niyetli çabalarını” engellediğini söyledi.

“Avrupa’nın ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele etmek için tedbirler alması ve göç meselesiyle mücadelede“ çeşitlilikteki bütünlüğü ”sloganını benimsemesi gerekiyor” dedi.

1993 yılında kurulan Budapeşte Süreci, düzenli göç için kapsamlı ve sürdürülebilir sistemler geliştirmeyi amaçlayan 50’den fazla hükümet ve çok sayıda uluslararası kuruluştan oluşan bir forumdur

Soylu konuşmasında, tarihte hiçbir çağın kitlesel göç olgusundan uzak olmadığını söyledi.

“Bunu önlemek yerine birlikte yönetmeye çalışmalıyız” dedi.

Soylu, konuyla ilgili dünyadaki mevcut çabaların yetersiz kaldığını söyledi.

“Amacımız, yapabileceklerimizin üst sınırına ve plajlarımızda yalnızca istiridye kabukları ve deniz yıldızları bulabileceğimiz bir dünyaya ulaşmak” dedi ve karaya yıkanan Suriyeli bir yürümeye başlayan Aylan Kurdi’ye atıfta bulunarak 2015 yılında bir uluslararası sahile dayanan bir Türk plajı.

Soylu, PKK, FETÖ ve ISIL gibi terör gruplarıyla kendi sınırları içerisinde mücadele ettiği için Türkiye’nin “büyük bir güvenlik sorunu” olduğunu belirtti.

Son devlet rakamlarına dayanarak Soylu, Türkiye’nin 3,6 milyondan fazla Suriyelinin ev sahipliği yaptığını söyledi – dünyadaki herhangi bir ülkeden daha fazla geçici koruma statüsü aldı.

Soylu, toplantının, böyle bir grup katılımcı tarafından bugüne kadar kabul edilen “en kapsamlı” bildirge olarak adlandırdığı 2013 İstanbul Deklarasyonunu ilerletmeyi hedeflediğini söyledi.

En son Budapeşte Süreci Bakanlar Konferansında, 2013 yılında İstanbul’da “Göç için İpek Yolları Ortaklığı” İstanbul Bildirgesi kabul edildi.

Bildirgede, sürecin web sitesine göre “İpek Yolları boyunca Budapeşte Süreci önceliği olarak yer alan göç akışını yönetme konusunda daha fazla diyalog ve karşılıklı işbirliği” teşvik ediliyor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0