Borsa günü yükselişle tamamladı: En çok bilişim kazandırdı

Borsa günü yükselişle tamamladı: En çok bilişim kazandırdı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 600,66 puan artarken, toplam işlem hacmi 10,7 milyar lira olara

Uludağ’da kaybolan dağcılardan 7 gün sonra ilk kez iz bulundu
​MSB duyurdu: PKK/YPG'li teröristlerin ihlal sayısı 36 oldu
الدفاع العراقية: 'طرف ثالث' يقتل المتظاهرين ولم نستورد قنابل 'قاتلة'

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 600,66 puan artarken, toplam işlem hacmi 10,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

En çok bilişim kazandırdı

  • Bankacılık endeksi yüzde 1,05 ve holding endeksi yüzde 0,07 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,66 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 1,50 ile madencilik oldu.

Analistler, yarın yurt dışında ABD’de büyüme ile kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini belirtti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 105.000’in üzerinde kaldığı sürece orta vadeli pozitif görünümün korunacağını dile getiren analistler, 108.200’ün direnç konumunda olduğunu söyledi.

EKONOMİ

Kapalıçarşı’da altın günü azalışla kapattı