Fas dışişleri bakanı Suriye’nin Arap ligine dönüşüne ilişkin diyalogu destekliyor

Fas dışişleri bakanı Suriye’nin Arap ligine dönüşüne ilişkin diyalogu destekliyor

Reuters, Fas’ın Suriye’deki söylemini yumuşatırken, dışişleri bakanı bazı Arap ülkeleri arasında Şam’ın Arap Birliği’ne geri dönmesi çağrısında buluna

How To Protect Yourself From Getting Caught With Academic Essay Writing Services
Promotions to get Free Swings – Is it worth your money?
Şule Yüksel Şenler son yolculuğuna uğurlandı

Reuters, Fas’ın Suriye’deki söylemini yumuşatırken, dışişleri bakanı bazı Arap ülkeleri arasında Şam’ın Arap Birliği’ne geri dönmesi çağrısında bulunan çağrılara destek verdiğini belirtti.

Diğer Arap ülkeleri gibi, Fas da hükümet karşıtı protestoların patlamasının ardından 2011’de Suriye’deki büyükelçisini hatırlattı.

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Bourita, Al Jazeera TV kanalına verdiği demeçte, “Suriye’nin Arap Birliği’ne dönmesiyle ilgili Arap koordinasyonu olmalı,” dedi.

Fas’ın dışişleri bakanlığı daha fazla yorum yapmak için hemen müsait değildi.

Suriye’nin Arap Birliği üyeliği, hükümetin protestoculara yönelik şiddetli baskısına yanıt olarak 2011 yılında askıya alındı. Suriye’nin eski durumuna getirilmesi için Arap Birliği’nin fikir birliğine varması gerekiyor.

 

Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a karşı isyancıları destekleyen bazı devletler de dahil olmak üzere Arap devletleri, Suriye’de Arap olmayan Türkiye ve İran’ın pahasına harcadığı güçlerini artırmayı hedefleyen, savaştaki güçlerinin belirleyici kazanımlarının ardından kendisiyle uzlaşmaya çalışıyorlar.

Suriye’deki Fas’ın durumu, Lübnan’ın bekçisi Dışişleri Bakanı Gebran Bassil’in Suriye’yi Arap Birliği’ne geri kazandırması için geçen Cuma günü aramasının ardından geldi.

Aralık ayında, Birleşik Arap Emirlikleri Şam’daki büyükelçiliğini yeniden açtı ve bir zamanlar onunla savaşan isyancıları destekleyen Amerikan müttefik bir Arap devletinden Esad’a diplomatik bir destek verdi.

Ertesi gün, Bahreyn Şam’daki elçiliğinin ve Manama’daki Suriye diplomatik misyonunun faaliyete geçtiğini söyledi.

Kuveyt, Arap Birliği’nin kararına bağlı kaldığını ve organizasyon izin verdiğinde Şam’daki büyükelçiliğini yeniden açacağını söyledi.

Aralık ayının başlarında Sudan Devlet Başkanı Omar el Bashir, Suriye ihtilafının başlamasından bu yana Şam havaalanına uçan Şam’ı ziyaret eden ilk Arap devlet başkanı oldu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1