ABD, Türkiye’nin Güvenli Bölge Talebine Yanıt Verdi: Yapabileceğimizi Sanmıyoruz

ABD, Türkiye’nin Güvenli Bölge Talebine Yanıt Verdi: Yapabileceğimizi Sanmıyoruz

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde 30 kilometre genişliğinde güvenli bir bölge kurulmasını talep etti. H

Beşar Esad ‘ın Erdoğan hakkında açıklaması
Yeni parti ‘nin adı ve logosu belli oldu işte bu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan S-400 hakkında son açıklaması

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde 30 kilometre genişliğinde güvenli bir bölge kurulmasını talep etti. Hala olumlu yanıt vermedik, 30 kilometre yapabileceğimizi sanmıyorum” dedi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Güvenli bölgenin 30 kilometre olması konusunda anlaşmaya çalışıyoruz” diyen Jeffrey, “Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de ABD’ye karşı kumpas kurmaya çalıştıklarına veya ABD’nin aleyhine işbirliği yaptıklarına inanmıyoruz” dedi.

İsrail ile Güney Kıbrıs Rum yönetiminden ortak tatbikat

“30 KİLOMETRE YAPABİLECEĞİMİZİ SANMIYORUM”

Türkiye’nin talebine henüz olumlu yanıt vermediklerini dile getiren Jeffrey, “30 kilometre yapabileceğimizi sanmıyorum” diye ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Suriye’nin Türkiye ile sınır bölgesinde yaklaşık 30 kilometre genişliğinde bir tampon bölgenin oluşturulması gerektiğini açıklamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da söz konusu bölgenin müttefik ülkelerin desteğiyle Türkiye tarafından kontrol edilmesi koşuluyla bu fikre sıcak baktığını ifade etmişti.

TÜRKİYE, DSG GİBİ ÖRGÜTLERİN TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİLMESİNİ İSTİYOR

Trump birçok kez, “DEAŞ’a karşı zafer” açıklamaları yapmış ve Suriye’de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ‘DEAŞ’a karşı mücadele’ olarak gerekçelendiriyordu. DEAŞ’ın bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen ABD’nin YPG’ye mühimmat sevkiyatı kafalarda soru işareti yaratıyor.

Türkiye’nin YPG’yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor.

Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG’ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

kaynak : sputniknews

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0