Almanya, İran hava yolunu ABD baskısının ardından hava sahasından çıkardı

Almanya, İran hava yolunu ABD baskısının ardından hava sahasından çıkardı

Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Almanya 'nın ABD' ye yaptığı sert baskının ardından yaptığı açıklamada, Almanya 'nın İran havay

Türkiye ve ABD, Münbiç yol haritasındaki çalışmalarını hızlandırdı: Türkiye Dışişleri Bakanı
Houthi Bir İran Mikropudur
Malatya’da, sandık başında kavga: 2 ölü

Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Almanya ‘nın ABD’ ye yaptığı sert baskının ardından yaptığı açıklamada, Almanya ‘nın İran havayolunun lisansını iptal ettiğini, çünkü askeri teçhizatı ve personeli Suriye ve diğer Orta Doğu savaş bölgelerine taşıdığını söyledi.

ABD, İran’daki İslam Devrim Muhafızlarına (IRGC) maddi ve başka destek sağladığını ve bunun için Avrupalı ​​müttefiklerini dava etmeye zorladığını söyleyerek 2011’de Mahan Air’e yaptırım uyguladı.

Bir dışişleri bakanlığı sözcüsü, Almanların havayolu üzerindeki yasağının derhal yürürlüğe girdiğini söyledi.

ABD Hazine Sekreteri Steve Mnuchin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “ABD Hazine, Mahan Air’in iniş haklarını reddetmek için Almanya tarafından verilen önemli kararı takdir ediyor. Mahan, IRGC-QF’yi ve silahlarını Suriye’ye rutin olarak uçuruyor, terörizmin ikincil yaptırımlarına tabi ve dünyanın her yerine erişimine izin verilmemesi gerekiyor. ”

Reuters tarafından temasa geçen Tahran’daki Mahan Air, yasağı hakkında derhal yorum yapamayacağını söyledi.

Bir Alman hükümeti kaynağı Reuters’e verdiği demeçte, söz konusu önlemin İran’a yönelik daha geniş yaptırımlara uyma planlarını işaret etmediğini belirtti.

1992 yılında İran’ın ilk özel havayolu şirketi olarak kurulan Mahan Air, ülkenin en büyük uçak filosuna sahip ve Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan da dahil olmak üzere bir dizi Avrupa ülkesine uçuşa sahip.

ABD’nin Berlin’deki büyükelçisi, uzun süredir Mahan Air’in Almanya’ya olan bağlantılarına itiraz eden Richard Grenell yasağı memnuniyetle karşıladı.

“Mahan Air, İran terörist proxy gruplarını desteklemek için teröristleri, silahları, ekipmanları ve uluslararası bölgelere fon sağladı” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a atıfta bulunarak, “İran’ın Suriye’deki Esad rejimini desteklemek için Mahan Air’i kullanması, dünya genelinde hissedilen inanılmaz insan sıkıntısı, şiddet ve siyasi istikrarsızlığa katkıda bulundu” dedi.

“GÜVENLİK İHTİYACI”

Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, Mahan havasını yasaklama kararının ABD baskısının sonucu olduğunu reddetti.

Düzenli bir basın toplantısında, “Alman kararı güvenlik ihtiyaçlarımızın dikkate alınmasına dayanıyor” dedi.

“u havayolunun, güvenliğimizi tehdit eden Almanya’ya kargo taşıyabileceği göz ardı edilemez. Bu, İran’ın Avrupa’daki geçmiş terörist faaliyetlerinin bilgisine dayanıyor ”dedi.

Avrupa ülkeleri, geçen yıl Başkan Donald Trump’ın Tahran’la selefi Barack Obama’nın altındaki Tahran’la yaptığı uluslararası nükleer silahların yayılmasının önlenmesine yönelik bir anlaşmadan çıkarılmasından bu yana İran’a uygulanan yaptırımları tekrarlama baskısı altında.

İran ile birlikte anlaşmaya imza atan diğer ülkeler – Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin – hala hayatta kalmaya çalışıyorlar.

 

İran’la daha geniş ekonomik bağları olan ve yakın çevrelerinde başka bir nükleer devletin yol açacağı tehdide dikkat çeken Avrupa ülkeleri, Washington’un bölge dışı yaptırımlarının etkisinden sınırlı bir başarı ile kendilerini korumaya çalıştılar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0