Bahçeli’den 17 Ağustos mesajı: Bugün tedbir almazsak, yarın bedel öderiz

Bahçeli’den 17 Ağustos mesajı: Bugün tedbir almazsak, yarın bedel öderiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde yayımladığı mesajında 'Bugün tedbir almazsak, yarın bedel öderiz' dedi.

İzmir’deki depremin ardından Denizli’de 6 şiddetinde deprem
İstanbul için korkutan 7.5 Şiddetinde deprem senaryosu!
İzmir’de korkutan deprem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajında ‘Bugün tedbir almazsak, yarın bedel öderiz’ dedi.

İnsan canına kast eden deprem değil ihmaldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Ağustos depreminin 20. yılında sosyal medya hesabından hayatını kaybedenleri andı. “İnsan canına kast eden deprem değil ihmaldir, tedbirsizliktir” diyen Bahçeli, 2012 yılında başlatılan “Kentsel Dönüşüm Çalışmaları”nın depreme karşı önleyici bir müdahale olduğunu ifade ederek, “Bugün tedbir almazsak, yarın bedel öderiz. Bugün şuurla hareket etmezsek, gelecekte enkaz altında kalırız” dedi.

daha : İstanbul yağmura teslim oldu! Meteoroloji son dakika uyarısı

Bahçeli 17 Ağustos deprem hakkında açıklaması şöyle:

Milletlerin hayatında felaketler dönüm noktalarıdır. Her felaket fikri dirençle, faziletli dayanışmayla, maddi ve manevi direnişle aşılır. Büyük milletler felaketlere teslim olmaz. Türk milleti de her felaketten vakarını ve varlığını koruyarak çıkmasını bilmiştir.

Marmara daki  17 Ağustos deprem büyük bir doğal felaketti

Hiç şüphesiz 17 Ağustos 1999 Marmara depremi büyük bir doğal felaketti. Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan deprem üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala unutulmamış, elbette unutulmayacaktır.

17 Ağustos depreminde 17 bin 480 insanımız hayatını kaybetti. 48 bin 901 insanımız da yaralandı. Felaketin boyutu öylesine yüksekti ki, 96 bin 808 ev yıkıldı, 231 bin 364 konut hasar gördü. 45 saniye süren ve 7,4 şiddetinde olan deprem pek çok umudu enkaz altında bıraktı.

Deprem hayatın bir gerçeğidir

Deprem hayatın bir gerçeğidir. Bundan kaçış ve kurtuluş yoktur. Öncelikle bunun kabulü, depremle yaşamasını öğrenmek lazımdır. Aslında insan canına kast eden deprem değil ihmaldir, tedbirsizliktir. Bahse konu insan hayatıdır ve her şeyden mühimdir.

Depreme dayanıklı konutların yapılması, depreme karşı bilinçlendirmenin sağlanması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bu kapsamda 2012 yılında başlatılan “Kentsel Dönüşüm Çalışmaları”nın depreme karşı önleyici ve ön alıcı bir mücadelenin önemli yollarından birisi olduğu açıktır.

“BUGÜN TEDBİR ALMAZSAK, YARIN BEDEL ÖDERİZ”

Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde açıklanması beklenen “Kentsel Dönüşüm Eylem Planı”nın deprem riskine karşı müessir bir hazırlık olması başlıca ümit ve beklentimdir. Bugün tedbir almazsak, yarın bedel öderiz. Bugün şuurla hareket etmezsek, gelecekte enkaz altında kalırız.

Acılara gömülmeyelim, yarım kalmış hayatların sızısına, bina ve toprak altında çırpınan hayallere şahit olmayalım.

1999 depremi yaşandığında 57. Cumhuriyet Hükümeti görevdeydi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak o hükûmette siyasi sorumluluk taşıyorduk. Depremin ağır sonuçlarıyla mücadele eden bakanlıklar partimizin yönetimi altındaydı. Nasıl bir yıkımın olduğunu yaşayarak biliyoruz.

Buna rağmen etkili bir koordinasyon ve yönetim becerisiyle yaraların kısa süre içinde sarılmasını, yaklaşık altı ilimizi etkileyen geniş çaplı hasarların onarılması konusunda gayret sarf ettik.

Deprem hayatımızı söndürmesin, yuvalarımızı devirmesin, nefesimizi kesmesin. Bu itibarla bugünden harekete geçmek ve gereğini yapmak mecburiyetindeyiz.

Bu vesileyle 17 Ağustos depreminde hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Allah’tan milletimizi ve ülkemizi görünür-görünmez her türlü afet ve felaketten esirgemesini niyaz ediyorum.

kaynak : yeni kalem

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0