Hak grubu Yunanistan’daki göçmenlere ‘insanlık dışı’ muamele uyguladı

Hak grubu Yunanistan’daki göçmenlere ‘insanlık dışı’ muamele uyguladı

19 Şubat'ta Avrupa Konseyi haklar organı, Yunanistan'da tutulan göçmenlerin ve sığınmacıların "insanlık dışı ve onur kırıcı muamelesini" kınadı ve pol

The Difference Between Research Papers and Thesis
Kaşıkçı Soruşturmasında Çok Acayip Var
Writing An Essay

19 Şubat’ta Avrupa Konseyi haklar organı, Yunanistan’da tutulan göçmenlerin ve sığınmacıların “insanlık dışı ve onur kırıcı muamelesini” kınadı ve polisin istismar ettiği iddiasıyla ilgili iddialarda bulunduğunu ekledi.

Konseyin Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), “Yabancı uyruklu kişilerin Yunan makamları tarafından serbest bırakılmalarından mahrum bırakılmalarına insanca ve onurlu davranılması gerekiyor.” Dedi.

Komite, Nisan 2018’de on gün boyunca Avrupa’daki göç krizinin ön saflarında yer alan ülkeyi ziyaret ettikten sonra raporu yayınladı.

 

“Gözaltına alınma koşullarının ziyaret edilen bazı polis ve sınır güvenlik merkezlerinde genel olarak alt standart olduğu tespit edildi” dedi.

Türkiye sınırındaki kuzeydoğudaki Evros bölgesindeki bir merkezde aileler, çocuklar, hamile kadınlar ve bekar erkekler haftalarca, bazen aylarca kişi başına sadece bir metrekarelik yaşam alanı sunan bir merkezde toplandı.

Bu şartların “insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele sayılabilecek bir miktar olarak kolayca değerlendirilebileceğini” söyledi.

Komite ayrıca, Evros bölgesinde ve Midilli Adası’ndaki bir kampta tutulan yabancı uyruklulardan “polise kötü muamele (tokatlar, yumruklar, tekmeler, baskınlar ve sözlü taciz) ile ilgili güvenilir iddialar” aldığını söyledi.

Diğer gömenlerin sınır muhafızları tarafından Türkiye’ye geri götürüldüğü iddia edildi.

Yunanistan’a gelen göçmenlerin sayısı 2015’te, çoğu Suriyeli mültecinin bir milyondan fazla insanının çoğunlukla botla Türkiye’den geçmesiyle zirveye ulaştı.

2016 yılında Avrupa Birliği ile Ankara arasında yapılan bir anlaşma, bu akışı durdurmaya yardımcı oldu.

Ancak, Evros nehrini Yunanistan’a geçmeye çalışan insanların sayısı, 2016 yılında Ege Denizinde deniz devriyeleri yoğunlaştığından beri artmıştır.

CPT, Yunan makamlarının refakatsiz küçüklerin merkez sayısını önemli ölçüde artırmasını tavsiye etti.

2017’de kabul edilemez olarak yiyecek ve içme suyu olmayan sıkışık hücrelerde tutulan binlerce göçmenin koşulunu kınadı.

Raporda yer alan bir yanıtta, Yunan makamları, gayri resmi çıkarmalar ve memurlar tarafından kötü muamele konusundaki soruşturmaların polis tarafından “disiplin cezası” bulunmadığını söyledi.

CPT’nin ziyareti sırasında Evros bölgesindeki kötü tutukluluk koşullarını “artan göç baskısı” nedeniyle suçladılar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0