Masonluk Ve Dünya Hakimiyet

Masonluk Ve Dünya Hakimiyet

Masonluk nedir ? Masonluk, kardeşlik duygusuna dayalı, federal bir yapıya sahip, inisiyatif, hayırsever, sembolik, felsefi, seçici, hiyerarşik, ulusl

BM özel elçisi, Suriye’nin geri kabulü konusundaki görüşmeler için Arap Birliği şefiyle görüştü
Ünlü tiyatrocu Parkan Özturan hayatını kaybetti
Dünya Köpek Günü

Masonluk nedir ?

Masonluk, kardeşlik duygusuna dayalı, federal bir yapıya sahip, inisiyatif, hayırsever, sembolik, felsefi, seçici, hiyerarşik, uluslararası, hümanist ve kurucu bir kurumdur. Gerçeğin araştırılması, insan davranışının, bilimlerin ve sanatın felsefi çalışılması ve insanın sosyal ve ahlaki gelişmesinin teşvik edilmesi, onu kişisel gelişimine yönlendirmesi gibi objektif bir şekilde varlığını onaylar niteliktedir. Toplumsal ilerlemeye götürür ve onun öğretilerini masonluğun veya daha doğrusu Yapının Gerçek Sanatı’ndan, yani Orta Çağ katedrallerinin yapıcılarından alınan semboller ve geleneksel alegorilerle örnekler.

Masonluk, kökleri Orta Çağ Avrupası’na dayanan ve kurulduğu tarihten itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan bir kurumdur sevgili dostlar. Ancak bu kadar yaygın olarak rastlanan ve dünya çapında milyonlarca üyesi bulunan bir topluluğun elbette çok uzun zaman gizli kalması mümkün olmamıştır.

İşte masonluk hakkında güvenilir kaynak ve araştırmalardan elde edilen 15 pek ilginç bilgi:

 

  1. Masonluğun ortaya çıkışına dair çok net bir tarih gösterilemese de, bu topluluğun Avrupalı taş ustalarının oluşturduğu, kökleri 14. yüzyıla dayanan meslek birliklerinden evrilerek bugünkü halini aldığı bilinmekte.

Masonluk ve sahip olduğu kademeler, isimlerini 14. yüzyılın sonlarına dayanan bu derneklerden almıştır. Masonluğun temelde üç adet kademesi bulunmaktadır ve bunlar çıraklık, kalfalık ve ustalıktır.

  1. Masonluk belirli bir dine inanmayı şart koşmaz ancak inançsız kimseler mason localarına katılamazlar.

Böylece Masonluk dinlerin ayrışmasını istiyor, böylece ceza ya da ödül yok ve dünya karışıklık oluyor.

 

Ama

  1. Tarihi olarak mason cemiyetleri 18. Yüzyıla dayanır.
  2. Mason kelimesi Fransızca maçon isminden yani duvar ustası anlamına gelen kelimeden gelir. Mecazi olarak da kendi duvarını, yapısını yapan demektir.
  3. Masonluğa ait olan birçok sembolün, örgütün gizli kalma durumu ile alakalı bir şey olduğu düşünülür.
  4. Bilinen en eski mason sembolü ise, pergel ve gönyedir.
  5. Masonlara ait ”loca” kelimesi örgüt üyelerinin toplandığı ve toplantı yaptığı yer anlamına gelir.
  6. Ateist birinin mason örgüte üye olmasına imkan yoktur.
  7. Masonluk iki dala ayrılmıştır.
  8. Hepimizin bildiği ve toplumumuzda bir erdem sayılan “Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkasına yapma” sözü esasen masonlara aittir.
  9. Masonlar, Orta Çağ’dan bu yana toplumun pek çok önemli biriminde yer almaktadırlar. 

Kısacası, Masonluk erdemin reddedilmesi, ahlakın teşvik edilmesi, ahlakın reddedilmesi, toplumların tasfiyesi ve hükümetin tahrip edilmesidir….

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0