UNICEF nedir

UNICEF nedir

   UNICEF Aralık 1946'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun ilk oturumunda oybirliğiyle doğdu. Daha sonra, bilindiği üzere, Birleşmiş Milletler Ç

İsrail’in en ünlü model Bar Refaeli hakkında vergi kaçakçılığından şüphelenildi
İnternete yüzde 100’den fazla zam geliyor: ‘Tekelci’ internet yapısı uyarısı
Fenerbahçeli Taraftarları,Fener Evimiz Ali Koç Babamız Derler



   UNICEF Aralık 1946’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun ilk oturumunda oybirliğiyle doğdu. Daha sonra, bilindiği üzere, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu’nun Avrupa’daki II. Dünya Savaşı sonrası dönemde çocuklara kısa vadeli bir rahatlama sağlayacağı kararlaştırıldı.

   UNICEF, İkinci Dünya Savaşı’nın yıktığı ülkelerde savaş mağdurlarına bakmak için 1946’da kurulan Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF). Bu organizasyon merkezi New York’ta. UNICEF, zor durumdaki çocuklar için belirli bir refah düzeyi sağlamakla ilgili birkaç hedefe ulaşmak istiyor. Kuruluşundan bu yana, özellikle çocukları etkileyen hastalıklar ile mücadele etmeye çalışmıştır.


UNICEF ile çocuklar

    UNICEF, İkinci Dünya Savaşı’nın yıktığı ülkelerde çocuklara yardım sağlamak için 1946 yılında kuruldu. 1950’den sonra, UNFPA’nın çabaları, özellikle en az gelişmiş ülkelerde, çocukların yaşamlarını iyileştirmek için kamu programlarına yönelmişti.

1965’te Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü. 1965’te Nobel Barış Ödülü’nü aldı.

 

UNICEF ile Eğitim

      UNICEF, eğitimin tüm insanların temel haklarından biri olduğuna inanmaktadır. Eğitimin ilk aşamalarından liseye kadar tüm aşamalar için uygun eğitim fırsatları elde etmek için tüm çaba gösterilecektir. Kaçınılmaz olarak bir grup çocuğun eğitim hakkından mahrum bırakılmasından kaynaklanan çok kötü sonuçlar ve sonuçlar olduğu gerekçesiyle. Çocukların okula erişimleri, onları eğitmek için yeterli değildir, ancak güvenli bir yer ve sağlıklı eğitim ortamı gibi diğer uygun koşulları sağlamalıdır, ve gerekli tüm bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamak için.

 

 

Referanslar
↑ Karen Mingst (2018-02-08), “UNICEF”، www.britannica.com, Retrieved 2018-03-19.
↑ “UNICEF”, www.dictionary.com, Retrieved 2018-03-19. Edited.
↑ Karen Mingst (3-28-2018), “UNICEF”، www.britannica.com, Retrieved 8-4-2018. Edited.
↑ “What we do”, www.unicef.org, Retrieved 2018-03-19. Edited.
↑ “Education”, www.unicef.org, Retrieved 2018-04-05. Edited.