Walt Disney hakkında bilmediğiniz bilgiler

Walt Disney hakkında bilmediğiniz bilgiler

Walt Disney 1- Walt Disney, genç bir çocuk olarak bir karikatürcü olarak yeteneklerini geliştirmeye başladı. Missouri'de bir çiftlikte sıkışmış, pe

Kürt Irak’ta kadınlar, cinsel organın sesini kısmaya son vermeye çalışıyor
Hierarchical Neural Networks For Sequential Sentence Classification In Medical Scientific Abstracts
Türk inşaat mühendisi, iş adamı, Spor yöneticisi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün başkanı olan Fikret Orman

Walt Disney

1- Walt Disney, genç bir çocuk olarak bir karikatürcü olarak yeteneklerini geliştirmeye başladı. Missouri’de bir çiftlikte sıkışmış, pek çok konuya sahip değildi, ancak komşusunun atlarının karikatür resimlerini çizerek çizdi.


2- Disney’in Fransızca aile adı, Disney’e Anglicized olmadan önce D’Isigny idi.

 

3- Ordu, 16 yaşındayken orduya katılma umuduyla liseden ayrıldı. Reşit olmayan biri olduğu için reddedildi, ancak Fransa’daki Kızıl Haçlı bir ambulans şoförü olarak işe başlayabildi.


4- Disney’in ilk animasyon stüdyosu Laugh-O-Gram’dı, burada Aesop’un Fables’i (Disney devam ediyordu) temel alan modern masallar anlatmaya başladı ve stüdyo iflas etmişti (en iyisi umudunu kesmedi).

 

5- Mickey, Disney’in ilk ikonik karakteri değildi – Disney’in Universal Pictures’la sözleşme yapması sırasında Mickey’nin öncülü, Oswald Lucky Rabbit, yaratıldı. O gittiğinde, Oswald’a katılmaktan men edildi ve Disney’in yeni bir arkadaşı olması için herkesin favori faresiydi.

 

6- Mickey Mouse başlangıçta Mortimer Mouse’du, ama Disney’in karısı, Mortimer adının çok kibirli olduğunu ve Disney’in sevimli kemirgenin adını Mickey’ye ikna etmesini sağladığını söyledi. Mortimer ismi daha sonraki bölümlerde Mickey’in rakip faresine verildi.

 

7- 1947’den (Mickey Mouse’un doğumu) 1947’ye kadar Disney, Mickey’nin sesini kendisi yaptı.

 

8- Disney, Sam Amca ile iyi bir pals oldu, ABD’nin askeri için animasyonlu savaş propaganda filmleri ve eğitim videoları üretildi.

 

9- Disney ayrıca, moralleri yükseltmek için kullanılan ABD askerleri için özel karikatür nişanlar yarattı.

 

10- Disney, Zorro, Davy Crockett ve The Mickey Mouse Club gibi çocuklar için benzersiz programlamayı yayınlayan çocuk televizyon eğlencelerinin öncüsü oldu.

 

11- Disney, başka kimseden daha fazla Akademi Ödülü ve adaylığı aldı. 1932-1969 yılları arasında, 22 Akademi Ödülü kazandı ve 59 kez aday gösterildi ve Leonardo DiCaprio’nun yaralarına bir süre önce tuz döktü.

 

12- 1938 Oscar’ında Disney, bir normal büyüklükte heykelcik ve Snow White ve Yedi Cüceler için yedi minyatür ile sunuldu.

 

13- Disney, iki yıl boyunca Technicolor için patent aldı ve onu renkli animasyon filmler yapmasına izin veren tek animatör haline getirdi.

 

14- Disney’in en sevdiğinin karakteri Goofy’di.

 

15- Disney filmleri, Pinocchio’dan Jungle Book’a kadar devamsız anneleriyle ünlüdür. Birçok kişi bu eğilimin, Disney’in kendi annesinin ölümünden duyduğu suçluluk ve ıstıraptan kaynaklandığını düşünüyor. Snow White’ın başarısından sonra, Disney ailesi için yeni bir ev satın aldı. Kırılmış bir ısıtma sistemi annesinin ölümüne karbonmonoksit zehirlenmesinden kaynaklandı.

 

16- Disney, devrimci bir tema parkını açmanın büyük hayalleri vardı ve bir meslektaşına “dünyada başka hiçbir şey gibi” görünmesini istediğini söyledi. Disneyland ile bu hayali gerçekleştirdi ve ölümünden sonra, Disney World.

 

17- Disney bir tren hayranıydı. Onun büyüsü bir çocuk olarak başladı, trenler evinin yakınında geçerken izleyecekti. Amcası, bir tren şefi, düdüğü tebrik olarak uçururdu. Daha sonra, bir yetişkin olarak, Disney L.A.’nin evinin arka bahçesinde minyatür buharlı bir demiryolu inşa etti. Kızlarını getirdiği neşeyi görünce, Disneyland’a bir monorayın dahil edilmesine karar verildi.

 

18- Disney, 1960 Kış Olimpiyatları için yarışmanın başıydı.

 

19- Küçük bir gezegen, Disney – 4017 Disneya’dan (Pluto olacağına inandınız, değil mi?) Adını aldı. 1980 yılında Sovyet astronom Lyudmila Karachkina tarafından keşfedilmiştir.

 

20- Disney bir okul oyununda Peter Pan rolünü bir kez oynadı.

 

21- Disneyland çalışanları, adlarının ilk adlarını sadece Disney’in adının Bay Disney olarak adlandırılmasından ötürü küçümsedikleri için isimlerini koydular.

 

22- Ölümünden kısa bir süre önce, Disney bir kayak merkezi inşa etmeyi planlıyordu. Walt Disney Company bunun yerine Disney World ile ilerlemeye karar verdi.