Türk Dışişleri Bakanlığı Sloganını Değiştirdi

     Türk Dışişleri Bakanlığı, eski sloganını, her biri tarih boyunca Türkler tarafından kurulan bir devlete atıfta bulunan yeni 16 yıldız işareti ile

Paris’te Ne Oluyor!!
Libya, Beyrut’taki Arap zirvesini boykot edecek
Bütün Bir Türk Köyü Sigara İçmeyi Bıraktı

     Türk Dışişleri Bakanlığı, eski sloganını, her biri tarih boyunca Türkler tarafından kurulan bir devlete atıfta bulunan yeni 16 yıldız işareti ile değiştirdi. Türk Dışişleri Bakanlığı, Twitter sayfasında yeni sloganı yayınladı.

     Türk dış sloganının yeni tasarımı, Yeni Başkanlık sistemine geçişi takiben 16 bakanlık sloganını Türk Başkanlık sloganına uyacak şekilde değiştirmek üzere İletişim Dairesi’nin planı çerçevesinde geliyor.
Türk bayrağı, “Türkiye Cumhuriyeti”, “Dışişleri Bakanlığı” ve bir daire içinde 16 “kırmızı yıldız” kelimeleri ile çevrelenmiş yeni bir logo ile dekore edilmiştir.

16 yıldız, Türklerin tarih boyunca kurduğu her devletin bakanlıklarının sloganlarını ve Türk cumhurbaşkanlığını temsil ediyor:

     Khmer, Khachars, Uygur (Khakani) devleti, Khakani devleti, El-Khawarid devleti, El-Khawarid devleti, Ghazni devleti, altın kabilenin durumu ve Kara Hanlar’ın durumu.