Bütün Bir Türk Köyü Sigara İçmeyi Bıraktı

    Sigara içen ziyaretçiler için bile yasaktır .. Türkiye'nin kuzeybatısındaki "Kara Ahmetler" köyü halkının aldığı ve sigara içmeyenlerin aldığı ka

Alabama’da 11 yaşındaki kızın cesedi bulundu Sadece bir gün sonra kayıp olduğu bildirildi teyzesinin evi nerede koyu renkli bir SUV   driveway bırakarak tespit edildi
“İsrail, Türkiye’nin Bölgesel Güç Olmasından Rahatsız”

    Sigara içen ziyaretçiler için bile yasaktır .. Türkiye’nin kuzeybatısındaki “Kara Ahmetler” köyü halkının aldığı ve sigara içmeyenlerin aldığı kararı.

    Köyün muhtarı Sakai Akar, “Köyde şu anda hiç sigara içmiyor” dedi.

     Köylülerin, sigarayı bırakma gereği üzerine, ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesine bağlı olduğunu belirtti.

    Ahalinin sigarayı bırakmaya karar vermeden önce, köylülerin yaklaşık% 80 ila 90’ının sigara içtiğini söyledi. Akar, köydeki tek sigara içicisi olduktan sonra bir süre sigara içtiğini söyledi.

     “İnsanlar bir kahve dükkanında toplandıklarında, özellikle kış aylarında, tarlalardaki çalışma azaldıkça, sigara içmezler, bu yüzden temiz bir ortamda, duman kokusundan uzak bir zamanda keyifli zaman geçirirler” dedi.

    Köy sakinlerinden Harun Tikin, geçmişte, her sabah kahvaltıdan sonra sigara içmeye gittiğini söyledi. 20 yıl sigara kullanımından sonra, şimdi 43 yaşında olduğunu ve sigarayı bıraktığını 2010 yılında açıkladı.

     52 yaşındaki Hasan Önel, 10 yıl önce sigarayı bıraktığını söyledi. Köylülerin, hiç sigara içene kadar bir kısmını avladıklarını açıkladı.

“Köy sigara içmiyor” dedi. “Sigara içmek isteyenlerin dışarıda sigara içmeleri gerekiyor.