Türkiye, ABD’nin Suriye’den ayrılmasından sonra terörle savaşmaya hazır: Erdoğan

Türkiye, ABD’nin Suriye’den ayrılmasından sonra terörle savaşmaya hazır: Erdoğan

ABD'nin Suriye'den ayrılmasından sonra Türkiye terörle mücadele rolünü üstlenmeye hazır, 7 Şubat'taki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Devlet Te

Tecrübeli Hakem Olan Fırat Aydınus
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus desteği nedeniyle “bir süre” iktidarda kalacağını belirtti Jeremy Hunt
Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye büyük övgü

ABD’nin Suriye’den ayrılmasından sonra Türkiye terörle mücadele rolünü üstlenmeye hazır, 7 Şubat’taki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Devlet Temsilcisi Anadolu Ajansı Erdoğan, ABD Ticaret ve Amerikan Odası ile yaptığı konuşmada yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin ABD’den çekileceği bölgelerdeki terörist gruplarla mücadelede sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu” belirtti. Türk Keneşi üyeleri Ankara cumhurbaşkanlığı kompleksinde.

Erdoğan, “Trump’ın Suriye’de başlattığı son girişim Türkiye-ABD ilişkilerini baltalamaya çalışanların planlarını mahvetti” dedi.

Türkiye, başta ISIL olmak üzere tüm terörist gruplara, kendini, bölgeyi ve dünyayı tehdit etmeye karşı mücadele etmeye “kararlı” olduğunu belirtti.

Kürtleri yasadışı PKK’dan ve Suriye’de en çok ateşe düşen PYD’den ayırma çağrısını yineleyen Erdoğan, yerel halkla bu grupları tanımlamanın Kürtlere karşı “en büyük hakaret” olduğunu söyledi.

PKK, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak listelenmiştir. Ancak PYD, Suriye topraklarında ISIL ile mücadelede ABD tarafından desteklenip silahlandırıldı.

Erdoğan, “DAEŞ’in [IŞİD] saldırıları ve PKK / PYD zulmünden kaçan Kürt kardeşlerimiz, yalnızca Türkiye’ye sığınıyorlar.” Dedi.

Silahlarla dolu 23.000 kamyon ekledi ve kısa süre önce Suriye’nin kuzeyindeki PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye getirildi.

 

Erdoğan, YPG’nin egemen olduğu Suriye Demokratik Güçlerine atıfta bulunarak, diğer etnik kökenlerden gelen bazı savaşçıları da içerdiğini söyledi.

Erdoğan, kuzey Suriye’deki muhtemel güvenli bir bölgede, mültecilerin güvenli bir şekilde eve geri dönmeleri için “terörsüz bir bölge” kurma fikrini desteklediğini yineledi.

Ayrıca Suriye’nin güvenli bölgelerinde mülteciler için konteyner şehirler kurma çağrısında bulundu.

Trump, Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bir bölge fikrini önerdiğinde, ABD yetkilileri, Türkiye’den YPG’ye karşı bir operasyon yürütmeyeceğinin garantisini istedi – Türkiye’nin şiddetle karşı çıkması talebi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0