Sosyal medya kullanıcılarına uyarı

Sosyal medya kullanıcılarına uyarı

Uzmanlardan korkutan sosyal medya uyarısı: Yüzde 60'lara dayandı Uzmanların sosyal medyadaki yalan içerik konusundaki uyarıları çoğalıyor. İbn Haldun

Whatsapp, Facebook ve Instagram neden çöktü?
Ferrari’nin yeni modeli F8 Tributo Cenevre’ye geldi
RTÜK’ten Netflix açıklaması! Türkiye’de devam edecek mi ?

Uzmanlardan korkutan sosyal medya uyarısı: Yüzde 60’lara dayandı
Uzmanların sosyal medyadaki yalan içerik konusundaki uyarıları çoğalıyor. İbn Haldun Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hakkı Öcal, sosyal medyadaki yalan içerik oranlarının yüzde 60’lara yükseldiğini açıkladı.

Depresyona sebep oluyor .
araştırma yapan bir ekip, sosyal medyayla olan ilişkilerini ve depresyon eğilimlerini ölçmek için 1,787 Amerikalı üzerinde bir çalışma yaptı. Katılımcıların dörtte birinin yüksek derecede depresif olduğunu açıkladılar. Daha da kötüsü ekip, sosyal medyada harcanan zaman miktarı ve depresif olma olasılığı arasında doğrudan bir ilişki olduğunu gösterdi.

Çalışma performansını kötü etkiliyor.
Bergen Üniversitesi’nden bir çalışma, iş yerindeki sosyal medya kullanımı ile çalışma performansı arasında bir ilişki olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre iş yerinde sosyal medya kullanımı arttıkça çalışma performansı düşüyor. Yaklaşık 11.000 katılımcıya sahip olan çalışma, bu sonuçların yaş, cinsiyet ve kişilik gibi şeylere göre değişiklik gösterdiğini de söylüyor.

sosyal medya insani değiştiriyor .
Bu sosyal ağlar çok kullanıldığında, kişi üzerinde kişilik bozuklukları meydana getirmekte. Çevresinde kendini kanıtlayamayan insanlar sosyal ağlar üzerinden kendini kanıtlamaya çalışır. Sosyal medya üzerinde çok vakit geçmek, insanların bağımlı bir kişilik kazanmalarına sebep olabilir. Uyku düzenin bozulması, gerçek hayatta ilişkilerin bozulması, hayattaki başaranın düşmesi sosyal medyanın çok aşırı kullanılmasındandır.

sonunda dikket edin .
Sosyal medya doğru kullanıldığında gerektiği her bilgi ve konumu taşır. Her şeyin fazlası zarar, biraz gerçek hayatta vakit geçirmenin faydası var. İnternet ortamında asosyal takılmaktan çok sosyal ortamlarda faaliyet göstermeniz ve çoğu etkinliklere katılmanız sizin için daha iyi olur.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0