Diriliş Ertuğrul dizisi türkiye onurudur.

Diriliş Ertuğrul dizisi türkiye onurudur.

Diriliş Ertuğrul hangi dönemi anlatıyor? Dizinin ilk sezon hikayesi 13. yüzyılda Kayı Boyu'nun Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu a

Yolun Sonuna Kadar Seninleyiz Erdoğan
Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımızın kıymetini Değerlidir
kalori Yakmak İstiyorsan Hangi Spor Yapacaksın

Diriliş Ertuğrul hangi dönemi anlatıyor?
Dizinin ilk sezon hikayesi 13. yüzyılda Kayı Boyu’nun Tapınak Şövalyeleri’ne karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin ikinci sezon hikayesi ise 13. yüzyılın ortalarında yine Kayı Boyu’nun bu sefer Moğollar’a karşı olan mücadelelerini konu almaktadır.

Üçüncü sezonda ise 13. yüzyılın ortalarında Söğüt ‘e yerleşen Kayı Boyu Ertuğrul Bey önderliğinde Bizans İmparatorluğu ve Candaroğulları Obasına karşı mücadele edecektir. Dizi için 6 ay kadar hazırlık yapılmıştır. Oyuncuların tamamına at binicilik dersleri verilirken, erkek oyunculara da kılıç kullanma dersleri verildi.

Diriliş Ertuğrul dizisi konusu nedir?
Dizinin yapımcılığını Tekden Film üstlenmiştir. Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Gazi’nin yaşamı ve kahramanlıkları, dizinin ana konusunu oluşturuyor.

Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyeleri, Moğol kavmine ve zalim Türkmen beylerine karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği’ni kurma süreci dizinin ana hatları olarak ortaya çıkıyor.

Diriliş etruğrul dizisi nasıl insanlarda etkiliyor?

Diriliş etruğrul tarihtan çıkmıştır

Diriliş Ertuğrul kaç ülkede izlendi?
TRT 1 ekranlarında üç sezondur yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisinin Arapça’ya tercüme edilen bölümleri internette şu ana kadar; başta Suudi Arabistan olmak üzere Kuveyt, Mısır, Cezayir, Fas ve Katar’da 200 milyon kişi tarafından izlendi.

Arap dünyasını etkisi altına alan dizide sık sık duyulan bazı kelimeler, bazı Arap izleyiciler tarafından günlük konuşmalarında kullanılırken, çok sayıda genç de sosyal medya hesaplarında Engin Altan Düzyatan’ın canlandırdığı Ertuğrul karakterinin fotoğraflarını paylaşıyor. Ayrıca her yeni bölümün ardından Arap izleyiciler sosyal medyada diziyle ilgili paylaşımlarda bulunuyor.
Diriliş: Ertuğrul dizisi, 2014 yılında seyirciyle buluşan bir dizidir. Yayınlandığı ilk günden bu yana büyük bir ilgiyle takip edilen dizinin yapımcılığını Tekden Film yapıyor.

Trt1 ekranlarından yayınlanan ve her hafta reyting sıralamasında liderliğe oturan dizinin senaristi Mehmet Bozdağ. Diriliş: Ertuğrul dizisinin yönetmen koltuğunda Metin Günay oturuyor. Trt1’in başarılı yapımlarından olan Diriliş: Ertuğrul’da pek çok farklı mekan ve kıyafet ile başarılı bir yapım ekibi göze çarpıyor. Bu ekip her haftaya özel olarak hazırlanarak milyonları ekrana kilitliyor.


Diriliş ertuğrul dizisinde Kim en etkili aktör?

Ertuğrul Gazi – Engin Altan:
Ertuğrul Gazi, ilk sezonda yer alan Kayı Beyi Süleyman Şah’ın ikinci evladıdır. Ertuğrul Gazi kendine has karakteristik özellikleri ile öne çıkar. Çocukluğundan beri korkusuz bir yiğit olarak yetişen Ertuğrul, cenge atılmaktan ve mücadeleden asla çekinmemektedir. Müthiş savaşma kabiliyeti, zekası ve cesaretinin yanı sıra oldukça duygusal ve merhametli bir yapısı da bulunmaktadır.

Sonra

Turgut Alp – Cengiz Coşkun:

Turgut Alp, yürüdüğü yolda Ertuğrul’un en önemli yardımcılarındandır. Ketum kişiliği ile dikkat çeken Turgut, savaştan kaçmayan cesur bir karakterdir. Diğer Alplerden en büyük farkı, savaşlar sırasında balta kullanmasıdır. Ertuğrul Bey’e ve tüm obaya olan sadakati ve üstün yetenekleri ile nam salan Turgut, diğer bir yandan bir aşk, sevda adamıdır ve sevdiği kıza kavuşmayı beklemektedir.

Bamsı Beyrek – Nurettin Sönmez:
Ertuğrul’un en güvendiği alplerden olan Bamsı, son derece iyi bir dövüşçüdür. Gözü kara bir şekilde atıldığı tüm mücadelelerden başarı ile çıkan Bamsı, aslında oldukça yufka yüreklidir. Saflığı ile ön plana çıkan Bamsı, çift kılıç kullanması ile de meşhurdur.

Dünyanın en etkili dizilerinden biri……..

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0