Türkiye borç spiraline girdi

Türkiye’nin bir borç batağına saplandığı ve yerel seçimden sonra bu bataktan çıkmak için yüklü bir ara ihtiyacı olacağı söyleniyor. Bu para kaynağı iç

Nadine Labaki, BAFTA kategorisinde aday gösterilen tek kadın yönetmen
Almanya’da 36 Yıl Sonra .. Türk Gazeteci Sınır Dışı Etmekle Tehdit Altındadır
Türkiye ile güven oluşturmak için yapılan toplantı: Yunanistan

Türkiye’nin bir borç batağına saplandığı ve yerel seçimden sonra bu bataktan çıkmak için yüklü bir ara ihtiyacı olacağı söyleniyor. Bu para kaynağı için IMF ile anlaşmanın kaçınılmaz olduğunu savunan ekonomistler çoğunlukta.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Türkiye’nin paraya ihtiyacı olacağını ancak bunun nereden bulunacağını bilmediğini kaydediyor. Demirtaş, “Eğer inatlaşmamızda ısrar etmezsek, bir parça apolitik davranırsak Türkiye’nin önü açık olur ama hala kutuplaşırsak Türkiye’de işler kötü gider” diyor.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından dün İstanbul’da düzenlenen 11. Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’nde konuşan Prof. Demirtaş, “Türkiye önemli bir ülke, çöpe atılacak bir ülke değil. Türkiye’nin hep bir ayakta durma güdüsü var ancak artık hata yapma lüksü yok” görüşünü dile getiriyor.

Öte yandan panelde kira kontratlarında TL’ye geçiş sonrasında 15 milyar dolarlık kredi borcu ile döviz açığına düşen alışveriş merkezi yatırımcılarının, kur korkusu yaşadığı da dile getirildi.

Başkanlığı’nın son sürecine gelen ve bayrağı devretmeye hazırlanan Hulusi Belgü, AVM yatırımlarında büyük ortağın bankalar olduğunu ve yüzde 60’a varan bir borçla yatırıma başlandığını belirtiyor.

Boyner Grup CEO’su Cem Boyner de, çetin makro ekonomik süreçleri AVM yatırımcıları ile kol kola atlattıklarını belirterek şunları söylüyor:

“Bizlerin yanında duran mal sahiplerimizle bu fırtınalı süreci çok daha güçlü göğüsledik. Ekonomideki, kur ve faizdeki dalgalanma kol kola girince daha kolay atlatılıyor.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0