Güney Koreli Mars Grubu: Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar çıkar

Güney Koreli Mars Grubu: Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar çıkar

Cinemaximum sinema salonlarının işletmecisi Güney Koreli Mars Grubu ile yapımcılar arasında patlak veren bilet gelirleri ile ilgili kavga giderek büyü

Buy Research Papers Online and Save Money and Time
Benefits of Playing Slots on Casino Sites
Benefits of Using Academic Paper Software

Cinemaximum sinema salonlarının işletmecisi Güney Koreli Mars Grubu ile yapımcılar arasında patlak veren bilet gelirleri ile ilgili kavga giderek büyüyor.

Aralarında Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül gibi yapımcıların da olduğu isimler, Mars Grubu’nun promosyonlarla biletleri olduğundan pahalıya satmasına ve kendilerine verilen satış gelir payının düşük tutulmasına itiraz ediyor.

Ancak Mars Grubu, bu uygulamadan geri adım atmayacağını duyurdu ve ‘yasa’ bile çıksa, vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

 


Konuyu gündeme getiren Hürriyet Gazetesi magazin yazarı Cengiz Semercioğlu, yapımcı-salon işletmecisi krizinde, tarafların geri adım atmadığını belirtti ve Mars Grubu’nun meseleyi, “Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar çıkar… Onlar film çekmezse çekeni bulacağız… Yeni yasa çıksa da mısır promosyonu yapmaya devam edeceğiz” noktasına taşıdığını aktardı.

Yazısında, Mars’ın Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar’ın sözlerine yer veren Semercioğlu, grubun şu ana kadar Türkiye’ye 800 milyon dolar yatırım yaptığını, gelecek yıl ise planın 200 milyon dolar daha yeni yatırım olduğunu kaydetti.

Grubun, piyasanın yüzde 34’ünü elinde bulundurduğunu hatırlatan Semercioğlu, izleyici bazında ise yüzde 44’lük bir hakimiyeti bulunduğuna dikkat çekti.

Semercioğlu, Akar’ın yapımcılarla ilgili yaşanan soruna dair şu sözlerine yer verdi:

“Evet, onların (yapımcıların) menü kampanyası ve toplu satışla ilgili problemleri var. Yapımcıların bize söylediği beş yıldır aldıkları gelir artmıyor.


O filmine, kaç kişinin promosyonlu bilet aldığına göre değişir. Ama günün sonunda şuna bakmak lazım, biz menü bilet dediğimiz kampanyayı bir yıl önce yapmaya başladık. Yani beş yıldır aynı parayı alıyorlarsa, başka şeyleri sorgulamaları gerekiyor.

Biz Mars Sinema olarak piyasanın sadece yüzde 38’iyiz. Yüzde 62’lik bir sinema daha var orada. Çok küçük sinema salonları var. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama doğru raporlama yapmayan, biletleri çok daha ucuza satanlar var. Benim fiyatlarım her yerde bellidir. Lokasyon bazında bir standartım var. Ama Doğu’da üç liraya bilet satan da var. Fiyatlar bu kadar değişirken, yapımcıların bize değil yüzde 62’ye bir bakmaları lazım.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1