Erdoğan Seçimlerde Tekrar Başarılı Olmak İçin Ne Yaptı?

Erdoğan Seçimlerde Tekrar Başarılı Olmak İçin Ne Yaptı?

  Erdoğan nasıl başarılı oldu ? Liderin olağanüstü hitabeti, çabası, azmi ve inandırıcılık gücü... (Bir tarafta Tayyip Erdoğan var, diğer taraf

21 Gün Kalkıyor
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi , hayatını kaybetti
Mobile Casino & Free Play Bonuses

 

Erdoğan nasıl başarılı oldu ?

Liderin olağanüstü hitabeti, çabası, azmi ve inandırıcılık gücü… (Bir tarafta Tayyip Erdoğan var, diğer tarafta Kılıçdaroğlu ile Bahçeli… Hitabet, çaba, azim ve inandırıcılık gücü açısından mukayese ettiğimizde karşımıza ne çıkıyor?

Ekonomide ciddi ve hissedilir bir sıkıntının yaşanmaması. 

Bu yanında sağ muhafazakâr seçmenin yıllardır içinde biriktirdiği “Osmanlı özlemi” hayaline bir biçimde karşılık verebilmesi.

Tabi ki tayyip erdoğan

Milleti seven erdoğan büyük bir komutandır.

Recep tayyip erdoğan bu ülke için ne yaptı?

hırsızlık yaptı, apoyu normalleştirdi standlarını açtırdı, pkklı teröristin heykel dikmesine sebeb oldu, dış borcu 800 milyar dolar yaptı, yandaş iş adamlarının parasına para kattı, reza zerrab’ı ülkenin rockfeller’i yaptı, oğluna gemicikler aldı, konyada bebek açlıktan ölürken bakanı 700 milyarlık saat taktı,1999da ileriden zengin olursam bilinki haram yemişimdir dedi şu an bilinen serveti 4 katrilyon vs vs gibi şeyler yaptı.

Geçen sözleri doğru mu ?

Erdoğan: Türkiye tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Ama nasıl?

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sandık güvenliği ve oy kullanma özgürlüğü, Türk demokrasinin gücünün ifadesidir. (Milletimiz) Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye Meclis çoğunluğunu vermek suretiyle yasama görevi konusunda çok büyük bir sorumluluk yükledi.

Seçimlerin ülkemizin her yerinde büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Türkiye yüzde 90’lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

Erdoğan türkiye için ne yaptı ?

12 yıllık iktidarı boyunca dokuz genel ve mahalli seçimi önde tamamlayan Erdoğan, 91 yıllık cumhuriyetin en uzun süre tek başına iktidarda kalan lideri oldu.

İç siyaset nasıl olmuş?

Bundan 12 yıl önce 3 Kasım 2002 genel seçimlerini henüz bir yıl önce kurulmuş bir parti olarak kazanan AKP, Türkiye genelinde seçmenden yaklaşık 11 milyon oy aldı. Türkiye’yi başbakan olarak uzun yıllar yönetecek Recep Tayyip Erdoğan ise ilk yıllarında reform vaatlerini hep ön planda tuttu. Hem ülke içinde, hem de uluslararası alanda kabul ve büyük destek gördü.

Basın özgürlüğü: Yıllar geçtikçe eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamadı. Bundan iki yıl öncesinde sayısı 100’ün üzerinde olan tutuklu gazeteciler nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı. Erdoğan ise hapistekilerin hepsinin gazeteci olmadığını savundu.

Türban ve katsayı: İmam hatip mezunu öğrencilerin üniversite giriş sınavlarında karşılaştığı katsayı farkını kaldırmak ilk icraatlarından biri oldu. Türbanın üniversitelerde serbest olmasını iktidarının ilk yıllarında sağlasa da, kamuda türban yasağını kaldırmak için ise 11 yıl bekledi.

Ama Dış politika:

Orta Doğu: Erdoğan iktidarı boyunca iyi ilişkiler geliştirdiği Beşar Esad ile yollarını ise Suriye iç savaşıyla birlikte ayırdı. Artık “Esed” diye seslendiği Suriye liderini eleştirirken “diktatör” gibi ifadeler kullandı.

Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarının yıkılması, Suriye iç savaşının öngörüsüne rağmen Esad’ın devrilmesine yol açmaması, Orta Doğu’daki artan belirsizlik ve Türkiye’nin bölgede oynamak istediği etkin rol tartışmalara yol açtı. Kuşkusuz en günceli ise Türkiye’nin Erdoğan yönetiminde Suriye ve Irak’a giden cihatçılar için bir köprü vazifesi gördüğü yönündeki suçlamalar.

Nasıl erdoğan israil muamele etti ?

İsrail: Erdoğan’ın iktidarının ilk yıllarında karşılıklı iyi ilişkiler geliştirdiği İsrail ile diyalog önce Erdoğan’ın Davos zirvesindeki “one minute” çıkışıyla, sonra Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail’in düzenlediği baskınla gerilimli bir atmosfere girdi. İsrail 2013 yılında Türkiye’den özür diledi.

Erdoğan türklerin gözlerinde büyük bir komutan mı?

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0