Dışişleri Bakanı 3 Şubat’ta, Türkiye’nin Irak’ın yeniden inşası için yaklaşık 5 milyar dolar kredi sağlayacağını söyledi Beyoğlu Belediyesi tarafın

Dolar
Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’ye Geri Dönmek Olur Mu?
Getting a Term Paper Writer

Dışişleri Bakanı 3 Şubat’ta, Türkiye’nin Irak’ın yeniden inşası için yaklaşık 5 milyar dolar kredi sağlayacağını söyledi

Beyoğlu Belediyesi tarafından İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda Mevlüt Çavuşoğlu, “Irak’a en büyük taahhüdü verdik” dedi.

“5 milyar dolarlık kredi sağlayacağız” diyen Çavuşoğlu, Türk iş adamlarının bu krediyi Irak’taki projeleri için kullanacağını ekledi.

Çavuşoğlu, “Irak’ın yeniden inşası için bu çalışmaların koordinasyonunu çoktan başladık” dedi.

Üst diplomat, Kürt bölgesel yönetiminin idari başkenti olan Irak’ın başkenti Bağdat ve Erbil’i de ziyaret etmeye hazır olduğunu ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yapılacak yerel seçimlerin 31 Mart’ta yapmasıyla Irak’ı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı’na göre, 2017’de Irak, Türkiye’nin dördüncü en büyük ihracat ortağıydı.

“Türkiye’nin Irak’la ikili ticaret hacmi, Irak’taki güvenlik sorunları nedeniyle 2014’ten 2016’ya düşmüştür. 2017’de, bu eğilim tersine döndü ve ikili ticaret hacmi arttı ”dedi. Bakanlık, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda ticaret hacminin 12 milyar doların üzerine çıkmasını beklediğini belirtti.

2014 yazında, ISIL kuzey ve batı Irak’ın çoğunu ele geçirdi.

Üç yıllık bir savaşın ardından Irak hükümeti, 2017 yılında, IŞİD’in Irak’taki askeri varlığının tamamen ABD’nin uluslararası bir ittifakı tarafından desteklenen operasyonlarla sona erdiğini açıkladı.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0