Pope Francis, Arap Yarımadası'ndaki ilk ziyareti için İslam'ın doğum yeri olan ilk ziyaret için Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne indi. Papa,

Türkiye, AB parlamentosunun Guaido hareketini kınadı, Venezuela’da iç savaşa yol açabileceğini söyledi
How to Get Free Casino Slots Without Signing Up
En Değerli Oyuncusu

Pope Francis, Arap Yarımadası’ndaki ilk ziyareti için İslam’ın doğum yeri olan ilk ziyaret için Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri’ne indi.

Papa, önde gelen Müslüman din adamlarıyla tanışacağı ve yaklaşık 135.000 Katolik için bir açık hava kütlesi tutacağı 48 saatlik gezi için Abu Dabi’de yere düştü.

Öğretmen, Pazartesi günü, Sünni İslam’ın prestijli öğrenme koltuğu olan Kahire’nin El Ezher’in imamı Şeyh Ahmed el Tayeb’le görüşecek olan dinler arası bir konferansa katılacak.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Salı günü Salı günü Roma’ya dönmeden saatlerce önce Abu Dabi’deki bir stadyumda kitleye liderlik edecek – BAE’de bugüne kadarki en büyük buluşma olacak.

Francis, Pazar günü erken saatlerde, Yemen’de Aralık ayında ulaşılan sınırlı ateşkesin acil olarak gözlemlenmesi çağrısında bulundu ve dünyanın en kötü insani krizinden muzdarip insanlarına yiyecek ve tıbbın ulaşması çağrısında bulundu.

“Nüfus uzun süren çatışmadan dolayı çok yorgun ve birçok çocuk açlıktan acı çekiyor ama yiyecek biriktiremiyorlar. Bu çocukların ve ebeveynlerinin çığlığı Tanrı’ya kadar yükseliyor” dedi. Petrus Meydanı’ndaki düzenli Pazar adresi sırasında.

“Ben dahil olan tüm taraflara ve uluslararası topluluğa, ulaşılan anlaşmalar konusunda acil olarak baskı yapmaya, yiyecek dağıtımını güvence altına almaya ve nüfusun iyiliği için çalışmaya itiraz ediyorum.”

“Aç olan çocuklar var, susamışlar, ilaçları yok” diye ekledi.

BAE, Suudi liderliğindeki askeri koalisyonda, yarımadanın en fakir ülkesini kıtlığın eşiğine iten bir ihtilafta Yemen’deki İran hizalı Houthi hareketine karşı neredeyse dört yıl süren bir savaş yürütüyor.

Francis, Emirates merkezli Müslüman Yaşlılar Konseyi tarafından desteklenen dinler arası diyalog konferansına katılmak için Abu Dabi’ye gidiyor. Bu, Mısırlı Al-Azhar’ın büyük imamı olan Şeyh Ahmed el-Tayeb’in beynini, dünyanın dört bir yanından din adamlarını ve alimleri eğiten, 1000 yıllık Sünni İslam öğrenme koltuğu olarak nitelendirdi.

 

Francis ve el-Tayeb Pazartesi günü sadece Hristiyan ve Müslüman temsilcileri değil, yüzlerce Yahudi, Hindu, Budist ve diğer Hristiyan inanç liderlerini çeken “İnsan Kardeşliği Toplantısı” nı da ele alacaklar. Hepsi, Emirates’in “Hoşgörü Yılı” nın bir parçası ve başka bir deyişle İslam dışındaki dinler üzerindeki ciddi kısıtlamalar ile bilinen bir bölgedeki diğer inançlara açıklık gösterme çabası.

Roma’daki Sant’Egidio Topluluğunun başkanı Marco Impagliazzo, “Bu, Müslüman dünyası için yeni bir şey, diyalog tartışması çerçevesinde, kurulun karşısındaki dinler arası diyalogdan bahsediyorlar” dedi. Konferansa katılacak olan dinlerarası ilişkilerde aktif olan Katolik örgütü.

Francis’in Abu Dabi’deki diğer ana girişimi Salı günü şehrin ana spor arenasında, bazılarının Arap Yarımadası’ndaki en büyük Hristiyan ibadet gösterisi dediği şeye 135.000 insan çekmesi beklenen dev bir Kitle. Orada, Francis ilk elden büyük, çeşitli ve dinamik olan bir Orta Katolik topluluğunu görecek, daha geniş Ortadoğu Daesh terör grubunun ve diğerlerinin zulmünden kaçan bir Hıristiyan göçü gördü.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0