ABD ve NATO , S-400 için Türkiye’ye yaptırım uygulacaklar

ABD ve NATO , S-400 için Türkiye’ye yaptırım uygulacaklar

“ABD ve NATO Türkiye’ye yaptırım uygulayacak mı? Uygularsa ağır mı olur hafif mi?” ama Pentagon başta olmak üzere Amerikan bürokrasisi Türkiye'yi sıkı

Türkiye, F-35 yerine Rus savaş uçağı Su-57 ’ye yönelebilir’
Suudi Arabistan Kralı Selman : Sadece bizi vurmadılar
ABD füze denemesi yaptı, dolar kritik seviyeyi aştı!

“ABD ve NATO Türkiye’ye yaptırım uygulayacak mı? Uygularsa ağır mı olur hafif mi?” ama Pentagon başta olmak üzere Amerikan bürokrasisi Türkiye’yi sıkıştırmak için elinden geleni yapıyor.

Washingon Post gazetesi neyi açıkladı ?

Gazeteye göre , Trump’ın senatörlere gönderdiği davet mektubunun kopyasına ulaştığını iddia ederken, mektubun senatörlere “Başkan Trump adına” dağıtıldığını, görüşülecek konu kısmında da “Türkiye yaptırımları” yazdığını aktardı.

S-400’lerin geçen Türkiye’ye teslimatının başlaması sonrasında ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, F-35 savaş jeti programına katılımını askıya aldığını açıklamıştı.

s-400

İran, Hürmüz Boğazı’nda İngiliz tanker ine el koydu

ABD NATO ve CAATSA

 CAATSA NEDİR?

CAATSA, “ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası”nın İngilizce kısaltması. 2017’de ABD Kongre’si bu yasayı Rusya, İran ve Kuzey Kore’ye uygulanacak yaptırımların önünü açmak için onaylamıştı

NATO ANTLAŞMASI NE DİYOR?

Türkiye ile ABD, NATO Antlaşması kapsamında müttefikler. Ancak bu durum son zamanlarda pek çok kez kağıt üzerinde kaldı. Açıkçası Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump üzerinden yürüttüğü akılcı siyaset olmasa ilişkiler birkaç kez tamamen kopma noktasına gelmişti. İlişkileri kopma noktasına getiren olaylara bakmadan önce NATO Antlaşması’ndaki bazı maddelere göz atmakta fayda var.

“ulusal güvenliğimizi ve (NATO) ittifakın istikrarını tehdit ediyor

senatör Rick Scott ve Todd Young, satışı kınayan ve Trump yönetimine Türkiye’ye karşı yaptırımlar getirme çağrısında bulunan bir karar tasarısı sunmuştu. Tasarı ayrıca, “NATO üyesi ülkelerin, Rusya’yla ilişkilerinin düzeyini göz önüne alarak Türkiye’nin NATO’da gelecekteki rolünü tartışmaya açma ihtiyacına” vurgu yapıyor. Scott yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin S-400 alımıyla ilgili olarak, “ulusal güvenliğimizi ve (NATO) ittifakın istikrarını tehdit ediyor” açıkladı.

CAATSA, “Rusya Federasyonu’nun savunma ya da istihbarat sektörleriyle ya da bunlar adına çalışan kurum ve kişilerle önemli düzeyde alışverişte bulunan kişi ve kurumlara yaptırım uygulanmasını” ekledi.

Murat Muratoğlu ekonomiye yansımalarının ne dedi ?

Şimdiye kadar her şey Türkiye’ye karşı

Rusya’dan S-400 füzelerinin gelmesi, Amerika’dan kongrenin, Beyaz Saray’ın hatta Pentagon’un tehditleri, üstüne Rusya’nın Kıbrıs’ta doğalgaz aradığımız için bizi kınaması!

NATO’nun uyarması, Avrupa Birliği’nin ambargo koymaya doğru yol alması,

Moody’s in üzerine Fitch ’in de Türkiye ’nin kredi notunu bir kez daha düşürmesi! Merkez Bankası başkanının kovulması, Ali Babacan’ın yeni AKP’nin içerisinde dağılma belirtileri, Hazine’nin Merkez Bankasının 40 milyarına
el koyması diğer anlamda para basması,

kayanak : BBCtürk

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0