ABD’li senatör Türkiye’ye Patriot füzesi verabiliriz

ABD’li senatör Türkiye’ye Patriot füzesi verabiliriz

  ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD ve Türkiye arasındaki S-400 sorununun Türkiye'ye Patriot füzesi verilmesiyle çözülebileceğini

AK parti başkani Erdoğan:Seçilmiş Olmak Suç İşleme Özgürlüğü Tanımaz
İstanbul’u bırakmak istemeyen Suriyeli ler protesto ettiler
BM: Maalesef ‘İdlib’de korktuğumuz şey gerçekleşiyor !

 

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD ve Türkiye arasındaki S-400 sorununun Türkiye’ye Patriot füzesi verilmesiyle çözülebileceğini söyledi .

Türkiye’nin Rusya’dan S400 hava savunma sistemini satın alması sonrası ABD ile Türkiye arasında gerilim yaşanmışt .  ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile tanınan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Ankara-Washington hattında Rus yapımı S-400 füzeleri nedeniyle yaşanan krizde bir ‘çıkış yolu’ önerdi.

Graham, Türkiye’nin S-400’leri aktive etmemesi ve Amerikan yapımı Patriot hava savunma sistemleri alması karşılığında Washington’da yaptırımlardan kaçınılabileceğini söyledi.

Graham ne dedi ?

ne s-400 ne f-35

Senatör Graham, “Başkan Trump ile G-20 zirvesinde görüşen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın
S-400’lerin alınması halinde ABD tarafından herhangi bir yaptırım uygulanmayacağını söylediği yönünde bir açıklama yapmıştı, eğer Türkiye S-400’leri alırsa böyle mi olacak” sorusuna, “Ben şu an Türkiye’deyim ve Türk medyasında, Trump’ın Erdoğan’la görüşmesi sırasında ‘S-400’leri aktive ederseniz yaptırımlar ile ilgili bir yol buluruz’ dediğini iddia ettiği haberleri yer aldı. Böyle bir konuşmanın geçtiğinden şüphe ederim. Bu imkansız, bizim yasalarımıza göre, eğer Türkiye Rusya’dan aldığı S-400 füze sistemlerini aktive ederse, yasa kapsamında yaptırım uygulanması gerekecektir. Ayrıca biz birkaç gün önce, Rus S-400 füze sistemlerini aktive etmeleri halinde Türkiye’ye F-35 satışını yasaklayan bir yasayı kabul ettik. Türkiye’nin aynı anda hem F-35 teknolojisini hem de Rus füze sistemi almalarına izin vermemiz mümkün değil. Bu bizim anlaşmamıza zarar verir” şeklinde cevap verdi.

‘Türkiye S-400 alırsa, F-35 alamaz

Erdoğan: Türkiye S-400’ü almıştır, bu işi bitirdik

ERDOĞAN: PATRIOT ALIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü Japonya’daki G-20 zirvesinde Trump’la yaptığı görüşmenin ardından, “Yaptırım olmayacağını sayın Trump’tan duymuş olduk” demişti. Erdoğan’ın bugün yayınlanan açıklamalarında ise ABD’nin hâlâ masada tuttuğu Patriot teklifi için “Teknolojik olarak bir S-400 üç Patriot’a bedel. Buna rağmen biz şartları görelim. Eğer şartlar S-400 ile eşit bile olsa biz Patriot alırız” sözlerini kullanması dikkat çekmişti.

kaynak : aawasat

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0